چطور از فریلنسری کسب درآمد کنیم؟

در این مقاله چه می‌خوانیم؟

چکیده مقاله

فریلنسری به معنی داشتن مشاغل مختلف یا کارهای کوتاه مدت با شرکت ها، وب سایت‌ها، سازمان ها بدون قرارداد بلندمدت است. اینترنت فرصت های زیادی برای کسب درآمد به عنوان یک فریلنسر به وجود آورده است. چندین میلیون آمریکایی بصورت فریلنسری کار می کنند. در ایران نیز این عدد بسیار بالاست. فریلنسر می تواند آزاد باشد، همینطور دائم در حال یادگیری و چالش برانگیز. پس اگر از این شرایط لذت می برید و دوست دارید هر جایی که هستید، برای هر کسی که دوست دارید، هر زمانی که دوست دارید کار کنید با من تا پایان مقاله همراه باشید.

گام اول – فریلنسر شوید

کسب درآمد از فریلنسری

در مورد نوع کار خود تصمیم بگیرید

تصمیم بگیرید که از چه نوع کاری به عنوان یک فریلنسر می خواهید کسب درآمد کنید. مشاغل فریلنسری بسیار گسترده هستند و شما باید قبل از اینکه شروع به کار کنید باید تصمیم بگیرید که می خواهید کدام را انتخاب کنید. مهارت هایتان را به عنوان یک منبع ارزشمند که ارزش سرمایه گذاری دارد به نمایش بگذارید.

  • البته لازم است بدانید که انتخاب حوزه فعالیت به این معنی نیست که تا ابد در آن حوزه بمانید و تغییر آن وحشتناک باشد. بسیاری از فریلنسرها در ابتدا شروع به کاری می کنند و بعد از مدتی متوجه خواهند شد که در چه زمینه ای بهتر هستند یا اینکه عاشق چیز متفاوتی از آن هستند. بدانید که می توانید هر زمانی که خواستید حوزه فعالیت خود را تغییر دهید.
  • به این فکر کنید که در چه چیزی خوب هستید. هر مهارتی که می توانید به عنوان یک فریلنسر در آن فعالیت کرد. به مهارت های ثانویه خودتان نیز فکر کنید. مانند تحقیق یا نوشتن. می تواند به همان اندازه که یک برنامه نویس یا طراح گرافیست مفید باشد این مهارت ها نیز مفید واقع شوند. پس اگر می دانید که یک نویسنده قوی هستید، می توانید فریلنسر نویسنده شوید یا اگر عکاس خوبی هستید می توانید عکاس فریلنسر شوید.
  • این مساله که شما مهارت لازم و تجربه کافی را ندارید کاملا قابل باور و درک است. اما در واقع شما نیاز به تجربه فراوانی ندارید تا این کار را شروع کنید. به جای آن به توانایی های خودتان ایمان داشته باشید و بر روی خلق اثر خوب تمرکز کنید.

یک برند بسازید

برای اینکه بتوانید کسب درآمد خوبی داشته باشید لازم است به این فکر کنید که چطور خودتان و محصولات یا خدماتتان را ارائه می کنید. خیلی ها تصور می کنند که برند و برندینگ فقط برای شرکت هاست در حالی که امروزه اهمیت برندینگ شخصی یا پرسونال برندینگ بسیار بالا رفته است. شما باید یک برند برای آنچه می فروشید ایجاد کنید. برند شما هویت شماست و شامل وب سایت شما، لوگو، شعار، وب سایت و اکانت های شبکه های اجتماعی است.

  • برند شما باید کامل و واضج نشان دهد که شما چه فعالیتی انجام می دهید. سعی کنید تمرکز خود را روی یک مهارت و صنعت خاص محدود کنید. به عنوان مثال اگر شما تصمیم بگیرید که می خواهید فریلنسر نویسنده شوید، ممکن است تصمیم بگیرید تنها برای سایت های مسافرتی آنلاین بنویسید و در نتیجه یک فریلنسر نویسنده گردشگری یا سفر شوید.
  • ممکن است تصمیم بگیرید برای کسب و کارها و فروشگاه های اینترنتی بنویسید. تخصصی بودن شما (با توجه به گسترده بودن هر زمینه) شما را برای مشتریان احتمالی جذاب تر خواهد کرد. زیرا نشان می دهد که شما به جای یک مجموعه مهارت سطح پایین، یک جایگاه عالی در مهارت انتخابی تان دارید.
  • با این حال اجازه ندهید تمام تمرکزتان روی برند باشد. شما می توانید اینستاگرام یا توئیتر بسیار قوی داشته باشید اما این دلیل بر دریافت پروژه های فراوان نمی شود. نگران تعداد فالوور یا منتشر نشدن یا کامنت ندادن مخاطبین نباشید. در عوض روی کیفیت کارتان تمرکز کنید. این بهترین روش برای موفقیت در فریلنسری است.
نمونه کار

نمونه کارهای خود را به نمایش بگذارید

بسیاری از مشتریان بالقوه شما، علاقه بیشتری به دیدن نمونه کارهای شما دارند تا مدارکی که دارید. آنها می خواهند نمونه هایی از کار شما را ببینند و تصمیم بگیرند که آیا شما برای پروژه خاص آنها مناسب هستید یا خیر.

بنابراین ایجاد نمونه کارهای قوی و نمایش آن برای دریافت پروژه های بعدی اهمیت بسیار زیادی دارد. در واقع تا زمانی که چند نمونه کارن دارید نباید به تجارت فریلنسری فکر کنید. همچنین می توانید از نظرات مشتریان قبلی خود نیز استفاده کنید. خواندن نظر مشتری راضی در وب سایت شما می تواند حس بسیار خوبی به مشتری شما بدهد.

  • تولید نمونه کار زمان و انرژی نیاز دارد. اگر شما هیچ پروژه ای نگرفته اید قطعا نمونه کاری هم ندارید. می توانید با ارائه خدمات ارزان قیمت یا حتی رایگان نمونه کارهای فراوانی جمع کنید.
  • به یاد داشته باشید بیشتر همیشه بهتر نیست. هر چند که حجم زیاد می تواند خوب باشد ولی کیفیت خیلی مهم تر است. خیلی مهم است که بتوانید از کسب و کارهای بزرگ و معروف پروژه بگیرید و حتی رایگان برایشان کار کنید. باید به این مشتریان نشان دهید که شما توانایی انجام کاری که آنها می خواهند را دارید. به این ترتیب، اولین بار که شروع به کار می کنید پیشنهاد ارائه خدمات رایگان را در نظر بگیرید.
  • شغل فریلنسری را زمانی شروع کنید که نمونه کارهای خود یا محصولات خود را ساخته باشید. داشتن نمونه کار به مشتریان شما نشان می دهد که شما توانایی آنچه می خواهند را دارید.
آموزش کسب و کار

مهارت های کسب و کاری خود را توسعه دهید

درست است که شما قرار است فریلنسر شوید اما برای رشد و موفقیت در این شغل نیاز دارید اصول یک کسب و کار را بدانید. اصولی مانند بازاریابی، شبکه سازی، مالیات، حسابداری و … را در حد رفع نیاز خودتان باید بدانید. در بسیاری از موارد این اصول زمان بیشتری از انجام خدمات و یا ساخت محصول شما خواهد گرفت.

  • با دوستانی که صاحب کسب و کار هستند در فضای آنلاین یا واقعی صحبت کنید. همچنین می توانید از کتاب هایی که در این زمینه نوشته شده استفاده کنید. می توانید از سایت هایی که در این زمینه مقاله می نویسند یاد بگیرید. همچنین فضاهایی مثل آپارات و یوتوب پر از ویدئوهای آموزشی در این زمینه هستند که براحتی می توان از آن ها یاد گرفت.
  • اگر چه ممکن است زود باشد اما بهتر است برای خودتان یک مدل کسب و کار با اهداف، نحوه کسب درآمد و سایر موارد بسازید. یک مدل کسب و کار روشن و حساب و کتاب شفاف به مشتریان شما نشان خواهد داد که شما یک فریلنسر واقعی هستید. یک فریلنسر حرفه ای حرفه ای و نه فقط کسی که با پیژامه در منزل کار می کند.
کسب درآمد از فریلنسری

یک سیستم حسابداری داشته باشید

شما قرار است وارد شغل فریلنسری شوید و از آن کسب درآمد کنید. پس شما نیاز به یک سیستم برای درج حسابهای خود دارید. وقتی اطلاعات دریافت و پرداخت های خود را نگه دارید و منظم در دسترس شما باشند نه تنها مغز شما آرامش پیدا می کند، بلکه زمان زیادی نیز صرفه جویی می کنید.

اگر مشتری شما قرار است در چند بخش مبلغ مورد نظر را پرداخت کند دیگر نیازی ندارید بگردید و پرداختی قبلی او را پیدا کنید. ضمناً می توانید محاسبه کنید هر ماه چقدر هزینه و سود داشته اید و آیا در حال رشد هستید یا خیر.

  • قیمت خدمات و محصولات خود را مشخص کنید. اگر نرخ ساعتی مشخصی دارید (که باید هم همینطور باشد) آن را مشخص کنید. آماده ارائه قیمت و توضیحات آن به مشتریان خود باشید.
  • می توانید از نرم افزارهای حسابداری رایج استفاده کنید و برای مشتری تان فاکتور شفاف صادر کنید تا از ریز هزینه ها مطلع شود.
  • برای درآمدهایتان یک حساب بانکی مشخص باز کنید و با این کار ورودی های خود را تحت کنترل داشته باشید. سعی کنید بخشی از درآمدتان را نیز سرمایه گذاری کنید.
شبکه سازی در فریلنسری

مشتریان واقعی را پیدا کنید

منظور من از مشتریان واقعی، کسانی هستند که به شما بابت دریافت خدمات یا محصولات پول پرداخت می کنند. زمانی که نمونه کارهای خود را ساختید موقع پیدا کردن مشتریهاست. در موفقیت یک بازی اعداد وجود دارد – هر چه مشتریان احتمالی بیشتری پیدا کنید و با آنها مکاتبه کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که پروژه بیشتری بگیرید و از همه مهمتر کسب درآمد کنید. شما می توانید با مکاتبه با خانواده، دوستان و همکاران قدیمی خود شروع کنید.

از آنها بپرسید آیا به خدمات و محصولات شما نیاز دارند؟! یا افرادی را می شناسند که به محصولات یا خدمات شما نیاز داشته باشند، اگر دارند به شما معرفی کنند. حتما با همه افرادی که اطراف خود دارید مکاتبه کنید. حتی اگر آن لحظه برای شما کاری نداشته باشند در آینده نزدیک یا دور اگر کاری داشته باشند شما جلوی ذهنشان خواهید بود و به شما مراجعه می کنند.

  • قانون 10 قبل از 10 را امتحان کنید؛ هر روز صبح قبل از ساعت 10 صبح با 10 نفر تماس بگیرید. سعی کنید تا جایی که می توانید از ارسال پیام متنی خودداری کنید.
  • اگر شما هم اکنون شغل دیگری دارید، مقداری از زمان خود را خالی کید و به شبکه سازی بپردازید که بتوانید از این شبکه در آینده استفاده کنید.
  • شما باید بدانید که مشتریان هدف شما چه کسانی هستند. به یاد داشته باشید که کسب و کارها دنبال فریلنسرهایی هستند که خدمات و محصولات آنها فقط برای نیازهای این شرکت طراحی شده است. مفهوم تخصصی بودن که بالاتر توضیح دادم دقیقا این حس را ایجاد می کند.
  • همچنین می توانید از سایت های فریلنسری استفاده کنید تا مشتریان هدف خود را پیدا کنید. در این سایت ها شما می توانید خدمات خود را معرفی کنید و مشتریان شما ببینند و انتخاب کنند. این سایت های می تواند برای فریلنسرهای تازه کار بسیار مفید باشد.

شغل فریلنسری را درک کنید

شغل فریلنسری

دید داشته باشید

بدانید که قرار است دنبال چه چیزی بروید. بزرگترین مانع برای ورود به فریلنسری، مانع ذهنی شماست، که می گوید؛ شما نمی توانید و نباید این کار را انجام دهید. برای غلبه بر این احساس به خودتان نشان دهید که این فقط کار در خانه نیست بلکه شما می خواهید یک کسب و کار را شروع کنید. این فقط یک ایده خارق العاده نیست، بلکه یک واقعیت در کسب و کار است.

  • یک راه مفید برای عبور از مانع ذهنی این است که کار خود را رسمیت ببخشید. برای خودتان نام تجاری یا برند انتخاب کنید. لوگو طراحی کنید، حتی یک نوع فونت خاص برای خودتان انتخاب کنید. وقتی این کار را انجام می دهید به خودتان پیغام جدی بودن کسب و کار را ارسال می کنید.
برنامه ریزی برای فریلنسری

برای انجام شغل فریلنسری زمان تعیین کنید

سریع شروع به کار نکنید. فریلنسری می تواند یک روش عالی برای کسب درآمد باشد، اما همچنین می تواند زمان قابل توجهی از شما را بگیرد. اطمینان حاصل کنید که قبل از تصمیم به انجام کار، 100 درصد متعهد به تلاش و صرف زمان برای فریلنسری هستید.

  • به خاطر داشته باشید که بسیاری از مراحل را وقتی هنوز در شغل فعلی خود هستند انجام دهید. در حالی که هنوز درآمد پایداری دارید، بر تنظیم برنامه اصلی برای فریلنسری تمرکز کنید و در هنگام شروع اعتماد به نفس و راحتی بیشتری را تجربه کنید.
رکود در فریلنسری

برای دوره های کند فریلنسری آماده شوید

در تمام کسب و کارهای دوره های کند وجود دارد. این مورد برای فریلنسری نیز وجود دارد. شاید بپرسید دوره های کند دیگر چیست؟ منظورم از دوره های کند، زمان هایی است که پروژه ای ندارید و کسب و کارتان به خوبی پیش نمی رود. ممکن است استرس بگیرید و تصور کنید که تا آخر این طور خواهد ماند.

  • باید بدانید که هر کسب و کاری زمان رونق و رکود دارد. حتماً برای این زمان ها برنامه ریزی داشته باشید. خواه به معنی تغییر قیمت خدمات یا محصولات باشد یا برنامه پس انداز.
  • هر چه بیشتر به صورت فریلنسری فعالیت کنید، قادر خواهید بود دوره های کند و اوج را شناسایی کنید. همیشه علی الخصوص در ایران ماه هایی از سال رونق بسیار زیادی دارد و ماه هایی بسیار کند و رکود خواهد بود. در این صورت دیگر نگران نخواهید شد زیرا این یک امر طبیعی است.
رئیس خودتان باشید

رئیس خودتان باشید

از آنجا که شما به عنوان یک فریلنسر رئیس خودتان هستید، باید مطمئن شوید کاری که باید را انجام می دهید. انضباط شخصی یعنی انجام کار درست در زمان درست. در حالی که خیلی از افراد از نداشتن رئیس خوشحال می شوند، باید بدانید که رئیس داشتن نه تنها بد نیست بلکه به شما انگیزه می دهد، بازخورد مثبت یا منفی می دهد. پس وقتی رئیس ندارید خودتان رئیس خودتان باشید و این کارها را انجام دهید.

  • هر روز و همیشه در مورد کاری که برای اهداف خود انجام می دهید صحبت کنید. اگر این طور نیست، بهتر است نگاه جدی به عادات و سیستم کاری خود داشته باشید چون یکی از الزامات کار برای رشد و موفقیت است، دنیا فریلنسر معمولی زیاد دارد.
صحبت در مورد توانمندیهایتان

آماده باشید که در مورد خودتان زیاد صحبت کنید

به عنوان یک فریلنسر، مخصوصاً فریلنسر تازه کار، باید در مورد خودتان صحبت کنید. کاری که می کنید و کارهایی که انجام داده اید. شما بازاریاب خودتان هستید. فرصت ها می توانند از جاهایی که انتظارش را ندارید تأمین شوند.

بنابراین مهم است که شما چند مدل تبلیغ آماده برای خودتان درباره خدمات و یا محصولاتتان داشته باشید که هر زمان خواستید از آن استفاده کنید. اگر شما فردی درون گرا هستید (اگر نمی دانید درون گرایی چیست از دوره رایگان فریلنسری استفاده کنید) احتمالا تمایل زیادی به صحبت کردن ندارید.

بهتر است چندین و چند بار تمرین کنید. در مورد خودتان صحبت کنید تا بتوانید این کار را راحت تر انجام دهید. کمی تغییر برای موفقیت در دنیای فریلنسری ضروری است.

  • کارت ویزیت طراحی و چاپ کنید تا بتوانید هر زمان به شخصی برخورد کردید و شروع به صحبت کردید به او بدهید. این روش قدیمی اما کارآمد برای رساندن اطلاعات شما به دیگران است.
تنها بودن در فریلنسری

با تنها بودن فریلنسری کنار بیایید

تنها بودن علی الخصوص برای افرادی که برون گرا هستند کار سختی است. فقدان تعامل و ارتباطات اجتماعی محیط های اداری می تواند فریلنسرها را دچار حس تنهایی و گوشه گیری کند. در حالی که شما باید یاد بگیرید چطور بدون انگیزه دیگران کارهای خود را انجام دهید.

باید مراقب باشید تا تنهایی شما را مغلوب نکند. هفته ای چند بار در فضاهای مختلف کار کنید. مثلا اگر کار شما با لپ تاپ در خانه انجام می شود می تواند آن را به کافی شاپ ببرید و آنجا کارتان را انجام دهید یا به پارک رفته و آنجا کار کنید. حتی شنیدن صدای مردم می تواند حس تنهایی شما را از بین ببرد.

  • افرادی که در تهران زندگی می کنند باغ کتاب می تواند مکان مناسبی برای این کار باشد. قطعا در سایر شهرها نیز همچین مکان هایی وجود دارد.
  • می توانید با دوستان خود که فریلنسر هستند ناهار یا قهوه میل کنید و درباره مشکلات، تجربه ها و موضوعات دیگر بحث و تبادل نظر کنید. همچنین می توانید این گروه ها را به صورت مجازی تشکیل دهید تا دائما در حال تبادل نظر و صحبت کردن باشید.
  • همچنین شما می توانید از موارد کوچک دیگری نیز برای رهایی از حس تنهایی استفاده کنید. مثلا به جای فرستادن پیام به طرف مقابل زنگ بزنید.

خوشحال می شوم نظرات و سوالاتتان را با من در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در سایت

ارسال مجدد کد یکبار مصرف (00:120)

ورود کاربران سایت