ایجاد یک روال برای مطالعه

یک محیط مطالعه ایده آل پیدا کنید
یافتن یک محیط آرام و عاری از حواس پرتی برای مطالعه سازنده و یادگیری عالی ضروری است. با گذشت زمان، ذهن اعمال و نتایج را با محیط ها مرتبط می کند و عملکردهای خود را بر اساس آن تنظیم می کند. بر اساس این منطق، ایجاد یک مکان مطالعه منظم، مغز شما را برای تمرکز و حفظ اطلاعات بهتر در این شرایط آماده میکند. اگر قبلاً فضای مطالعه ترجیحی ندارید، برخی از گزینههایی که باید در نظر بگیرید عبارتند از:
- کتابخانه
- پارک
- یک کافه یا رستورانی آرام

زمان مطالعه را برنامه ریزی کنید
برای مدیریت موثر زمان و یادگیری هر چه بیشتر، در طول هفته زمانهایی را برنامهریزی کنید تا به مطالعه و مرور اختصاص داده شود. این بلوک های مطالعه باید 50 دقیقه طول بکشد، یا اگر زودتر از آن تمرکز خود را از دست می دهید، کوتاه تر باشد. این زمان ها را در بقیه برنامههای خود تنظیم کنید، اما هدفتان این باشد که آنها را در ساعاتی از روز که بیشترین بازدهی را دارید، برگزار کنید.
- برای مثال، اگر متوجه شدید که در عصر بیشترین بازدهی را دارید، زمان مطالعه خود را در آن ساعات خاص برنامه ریزی کنید.
- اگر صبح ها بازدهی بیشتری دارید، قبل از کلاس، زمان مطالعه را در نظر بگیرید.

استراحت های کوتاهی داشته باشید
مهم است که هر از چند گاهی استراحت های کوتاهی داشته باشید تا بتوانید با تمرکز دوباره به کار خود بازگردید. به عنوان مثال، پس از هر دور مطالعه 50 دقیقه ای، 5 تا 10 دقیقه را به حرکات کششی، راه رفتن یا انجام یک فعالیت آرام بخش دیگر اختصاص دهید که ذهن شما را از کارتان دور می کند. حرکت در اطراف می تواند به شما کمک کند تا برای دوره بعدی مطالعه آماده بنشینید.

یادگیری را در اولویت قرار دهید
برای اینکه یادگیرنده ای موفق باشید، باید در مواقع لزوم، مطالعه را مقدم بر سایر تعهدات قرار دهید. اگر به یک انتخاب خلاصه می شود، فعالیت های فوق برنامه، مشارکت های اجتماعی و سرگرمی های سرگرم کننده باید در رتبه دوم قرار گیرند تا مطالعات شما بتواند توجه کامل شما را به خود جلب کند. حواسپرتیهایی را که بیشتر از همه شما را از مطالعه باز میدارند، شناسایی کنید و راهی برای برنامهریزی آنها در اوقات فراغت یا جلوگیری از ایجاد مانع برای کارتان بیاندیشید.
- به عنوان مثال، اگر رسانههای اجتماعی حواستان را پرت میکنند در حالی که میخواهید مطالعه کنید، برنامهای را دانلود کنید تا آن را مسدود کند (مثلاً Freedom، یک برنامه برای Windows، Mac و Android که کاربران را تا ۸ ساعت از اتصال به اینترنت باز میدارد).

از روش خلاصه سازی استفاده کنید
در حین مطالعه، از روش خلاصه سازی برای تقویت یادگیری خود استفاده کنید. در پایان یک واحد، فصل یا جلسه مطالعه، خلاصهای از آموختههای خود را بنویسید، که میتواند به عنوان یادداشتی برای مرور بعداً استفاده شود. بهتر است از مایندمپ یا نقشه ذهنی برای این کار استفاده کنید.
این فرآیند به شما این امکان را میدهد که دانشی را که جذب کردهاید دوباره ارزیابی کرده و حفظ کنید و نکات خاصی را که به طور کامل درک نکردهاید مشخص کنید.
- به عنوان مثال، پس از خواندن فصلی از کتاب درسی تاریخ، می توانید مایندمپ آن بخش را رسم کنید تا آنچه را که آموخته اید تقویت کنید.
- یکی دیگر از روشهای خلاصهنویسی، نوشتن خلاصهای سریع و تک جملهای بعد از هر پاراگراف است. می توانید با ساخت فلش کارت این کار را انجام دهید.

خودآزمایی کنید
یک روش موثر برای یادگیری مطالب جدید، تست مکرر یا خودارزیابی برای سنجش دانش شماست. در حین مطالعه یا قبل از مطالعه، فهرستی از سؤالات را تهیه کنید تا بعداً در مورد مطالب از خودتان سؤال کنید. همچنین میتوانید منابع آماده آزمون را به صورت آنلاین جستجو کنید.
- می توانید از کتابهای تست و آزمون که برای دروس مختلف وجود دارد استفاده کنید.
- از وب سایت هایی که به صورت رایگان یا پولی آزمون در اختیار شما می گذارند نیز می توانید بهره ببرید.

مطالب را به هم متصل کنید
یک راه خوب برای جذب مطالب آموزشی این است که آن را به موضوعات دیگری که با آنها ارتباط دارند، به خصوص چیزهایی که ممکن است در ظاهر نامرتبط به نظر برسند، متصل کنید. اصول موضوعی که به خوبی در آن مسلط هستید، در موضوع مورد بحث به کار ببرید و برای خود توضیح مختصری در مورد اینکه چرا این دو حوزه مشابه هستند، بنویسید.
- به عنوان مثال، اگر به خوبی در مکانیک خودرو مسلط هستید و از تعمیر خودروها لذت می برید، در مورد شاخه های مختلف طوری بنویسید که گویی آنها بخش های مختلفی از یک خودرو هستند و توجه داشته باشید که چگونه با هم کار می کنند تا کارها را پیش ببرند.

در مورد آنچه آموخته اید با دیگران بحث کنید
صحبت کردن در مورد چیزهایی که آموخته اید راهی عالی برای کمک به یادآوری اطلاعات است. با دوستان یا اعضای خانواده در مورد مفاهیم مهمی که در حال یادگیری آنها هستید بحث کنید. حتی می توانید یک گروه مطالعه با سایر همکلاسی ها ترتیب دهید تا مطالب کلاس را مرور کنند.
کشف سبک یادگیری

از تکنیک های یادگیری بصری استفاده کنید
برای اینکه ببینید آیا سبک بصری یادگیری برای شما مناسب است، روشهای مختلفی مانند دیدن آموزش ها به صورت ویدئویی را امتحان کنید. نمایش هایی را به صورت حضوری یا آنلاین تماشا کنید (مثلاً یک ویدیوی YouTube). سایر تکنیک های یادگیری بصری ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- مشاهده نقشه ها و نمودارها
- تهیه لیست
- طراحی تصاویر
- استفاده از یادداشت ها

با یادگیری عملی آزمایش کنید
با درگیر شدن با موضوعی که در حال یادگیری آن هستید، تعیین کنید که آیا یادگیری لمسی یا عملی برای شما بهترین است. برای مثال، اگر در مورد تاریخ یک شهر یاد میگیرید، از برخی از مکانهای دیدنی کلیدی که در مورد آنها مطالعه میکنید بازدید کنید (مثلاً بازدید از موزه ها). برخی از انواع دیگر روش های یادگیری عملی که باید امتحان کرد عبارتند از:
- مصاحبه با افراد در مورد یک موضوع (مثلا مصاحبه با یک جانباز در مورد تجربه آنها در نیروهای مسلح)
- نمایش چیزها (مثلاً تظاهر به شخصیتی از یک متن تاریخی)
- انجام مطالعات یا آزمایشات (به عنوان مثال رشد یک گیاه به عنوان یک پروژه علمی)

یادگیری شنیداری را امتحان کنید
با جستجوی دستورالعمل های گفتاری یا توضیحات صوتی در مورد مطالب، ببینید که آیا یادگیری شنیداری برای شما مفید است یا خیر. کتاب های صوتی یا سخنرانی هایی که صورت پادکست عرضه می شوند را به عنوان وسیله ای برای یادگیری چیزهای جدید امتحان کنید (مثلاً می توانید از کتابهای رایگان رادیو مثبت استفاده کنید).
- دائم به دنبال متخصصان یا دانشآموزان باشید تا در مورد موضوعی بحث کنید و ایدههایتان را به اشتراک بگذارید.
ذهنتان را سر حال نگه دارید

خواب کافی
نداشتن خواب کافی می تواند تمرکز شما را تحت تاثیر قرار دهد و باعث مشکلات حافظه شود و روند یادگیری شما را مختل کند. یک برنامه خواب سالم باید داشته باشید زیرا خواب از دست رفته تأثیر تجمعی بر ذهن و بدن شما دارد. به عنوان یک قاعده کلی، میزان خواب مورد نیاز برای عملکرد مطلوب عبارت است از:
- 9-11 ساعت در روز برای کودکان
- 8.5-9.5 ساعت در روز برای نوجوانان
- 7-9 ساعت در روز برای بزرگسالان
البته این نکته قابل ذکر است که ساعت خواب کافی باید ضریب 1.5 داشته باشد. یعنی 1.5 ساعت، 3 ساعت، 4.5 ساعت الی آخر

رژیم غذایی سالم
به عنوان یک قاعده کلی، تغذیه سالم باعث بهبود سلامت کلی شما، هم از نظر ذهنی و هم از نظر جسمی می شود. با مصرف غذاهای سالم و “هوشمند” که به تمرکز کمک می کند، ظرفیت یادگیری خود را افزایش دهید. هر روز یک صبحانه متعادل بخورید، از غذاهای پرچرب اجتناب کنید و سعی کنید غذاهای یادگیری پسند را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، مانند:
- ماهی غنی از امگا 3 (مثلا سالمون)
- غلات کامل
- آووکادو
- بلوبری
- شکلات تلخ

ورزش منظم
ورزش منظم جزء کلیدی تمرکز و پتانسیل یادگیری است. در صورت امکان، درست قبل از مطالعه ورزش کنید، که تمرکز شما را برای 2-3 ساعت افزایش می دهد. اگر تمرکز شما در حین مطالعه شروع به از بین رفتن کرد، 15 دقیقه استراحت کنید تا انرژی خود را تجدید کنید (مثلاً یک پیاده روی سریع در اطراف موقعیت تان).
- ورزش همچنین باعث ترشح اندورفین و سروتونین می شود که باعث تقویت خلق و خو و مبارزه با افسردگی می شود.
- شما مجبور نیستید وزنه ها یا وسایل ورزشی با خود ببرید. پیاده روی سریع یا دویدن در اطراف موقعیت تان مفید خواهد بود.

ارتباط با معلمان
با حفظ ارتباط با معلمان خود، بهترین تجربه یادگیری ممکن را به دست آورید. در زمانهای مناسب (مثلاً بعد از کلاس) سؤالات خود را بپرسید، در ساعات اداری مراجعه کنید، و از طریق ارسال پیام در شبکه های اجتماعی پیگیری کنید تا تأیید کنید که آنچه را که به شما گفتهاند انجام داده اید.
- ارتباط با معلم باعث می شود که بداند شما قدردان وقت و خرد او هستید و باید جدی گرفته شود.

تعیین هدف
تعیین اهداف روشن برای فرآیند یادگیری شما را با انگیزه و سازماندهی می کند. در مورد اهداف خود از نظر زمان و پیچیدگی واقع بین باشید.
- به عنوان مثال، اگر می خواهید بخش تئوری نحوه رانندگی را یاد بگیرید، سعی کنید هر هفته یک فصل از کتابچه راهنمای رانندگی را بخوانید و حفظ کنید.