اگر شما هم از جمله افرادی هستین که زیاد در بستر فضای مجازی گشت و گذار می کنید، قطعا متوجه کلیپ های دیگر کاربران شده اید که به اشتراک می گذارن، ویدئو هایی که با ترکیب المان های مختلف ایجاد می شوند و دارای موزیک های پس زمینه، فیلتر های زیبا، تکست ها با جلوه های انیمیشن و… هستند.
ما برای تهیه این دسته از کلیپ ها به شما، نرم افزار Filmora9رو از شرکت Wondershare پیشنهاد می کنیم، با ما همراه باشید تا کار کردن با این نرم افزار را به صورت پروژه محور و کاربردی یادبگیریم:
مرحله اول: نصب نرم افزار:
ما در این آموزش از آخرین ورژن موجود برای ویندور تا زمان نگراش این مقاله استفاده کرده ایم (9.6.1)، اما باید بدانید که فعال سازی این نسخه برای برخی از کاربران کمی پیچیده و وقت گیر است، ولی نگران نباشید تقریبا تمام امکانات نسخه های قدیمی تر هم مانند همین نسخه است و فقط چند قابلیت افزوده دارد، شما می توانید با خواندن این مقاله با نسخه های قدیمی تر هم به راحتی کار کنید. پیشنهاد ما به شما برای دانلود این نرم افزار وب سایت یاس دانلود است.

مرحله دوم: آشنایی با محیط فیلمورا:
نرم افزار را باز می کنیم، برای اولین بار هنگام بالا آمدن برنامه بعد تصویر Loading با تصویر زیر مواجه می شوید، این یک منو سریع برای ایجاد یک پروژه جدید است، اگر دوست ندارید همیشه از آن استفاده کنید کافیه تیک گزینه Show this window when Filmora lunches را بردارید،از منوی کشویی تناسب مورد نظر برای تهیه کلیپ خود را انتخاب کنید، به طور مثال برای ایجاد کلیپ اینستاگرامی گزینه 1:1 instagram را انتخاب کنید، البته ما در اینجا گزینه اول 16:9 را انتخاب کردیم زیرا در ادامه می خواهیم فیلتر Basic Blur را به شما معرفی کنیم که کاربرد زیادی دز فیکس کردن محتوا با قالب اصلی کلیپ دارد.
و در آخر New project را بزنید، برای بازکردن پروژه های قبلی گزینه Open project مورد استفاده است و در قسمت سمت راست می توانید پروژه های اخیر را مشاهده کنید.

پس از انتخاب تناسب صفحه، وارد صفحه اولیه نرم افزار می شوید، ویدئو زیر بخش های مختلف را به شما معرفی می کند:
مرحله سوم: شروع به کار ساختن کلیپ
کلیپ زیر رو می خواهیم در ادامه با یک دیگر بسازیم، فایل نهایی را با دقت مشاهده کنید:
اولین قدم این است که شما تعیین کنید چه محتوایی رو میخواهید داخل کلیپ خود داشته باشید، تمام عکس ها، ویدئو های از قبل گرفته شده و موزیک های خود را از طریق ابزار Media انتخاب و وارد پروژه کنید برای این کار مانند ویدئو زیر عمل کنید:
همان طور که مشاهده کردید، محتوای من از دوتا ویدئو، یک عکس و یک موزیک زمینه تشکیل شده، در ادامه با درگ کردن محتوا آنهارا در تایم لاین قرار می دهم، در این زمان اگر محتوای ما رزولوشنی غیر از رزولوشن قالب کلیپ داشته باشد، پنجرهProject setting با زمی شود، شما دو راه دارید، انتخاب گزینه Match to media که در صورت انتخاب ابعاد پروژه با محتوای انتخابی برابر می شود، و در صورت انتخاب گزینه Kepp project setting، ابعاد پروژه حفظ شده و اطراف خالی می ماند.
این نکته را مد نظر داشته باشید که با درگ کردن محتوا در تایم لاین می شود آنها را جابه جا کرد وهمانطور که در ویدئو مشاهده می کنید می شود از طریق قیچی قرمز رنگ هر بخشی از هر محتوایی را برید، مانند سایر برنامه های ادیتور ویدئو، ساختار تایم لاین به شکل لایه لایه است، به طوری که محتوا در لایه (Track) های بالا تر در نمای ظاهری روی محتوا پایینی ظاهر می شود، از این راهکار برای گذاشتن چند محتوا در کنار هم استفاده می کنیم، در موارد دیگر هم باید بدانیم خواص محتوای لایه بالاتر، به محتوا های پایینی هم اعمال می شود، در مرحله فیلتر گذاری بیشتر در این خصوص بحث خواهیم کرد.
در ادامه باید ویدئو اصلی(video1) را از ثانیه 6.12 کات کنیم، ویدئو دوم (logo motion) را بین دو تیکه ویدئو اول قرار بدهیم، عکس (cover)رو به عنوان تصویر ابتدایی ویدئو قرار بدهیم اما خیلی سریع از آن رد بشویم (این تکنیک باعش می شود که ویدئو کلیپ نهایی در گالری ها یا نمای باز اینستاگرام با همان تصویر کاور شناخته بشود):
مرحله چهارم: اضافه کردن موسیقی متن:
برای اضافه کردن فایل موسیقی(music) مانند قبل عمل می کنیم، اما باید بدانید موسیقی ها در پایین ترین بخش تایم لاین اعمال می شوند(دقت کنید که حتما اگر موسیقی طولانی بود وبیشتر از سایر محتوا های شما در تایم لاین جا می گرفت، آن را کات کنید و ادامه را پاکش کنید) و برای اینکه موسیقی متن صدای کمتری داشته باشد و صوت ویدئو اصلی بر آن غلبه کند، به روشی که در ویدئو زیر می بینید باید حجم صدا “موسیقی متن” را کاهش و “ویدئو اصلی” را افزایش دهیم:
همان طور که مشاهده کردید، موسیقی زمینه (music)و موسیقی فایل لوگو موشن(logo motion)باهم تداخل دارند چرا که روی یکدیگر قرار گرفته اند و به توجه به ویژگی های تایم لاین واعمال شدن موسیقی لوگوموشن به موسیقی متن، آشفتگی در آن ایجاد می شود، برای از بین بردن این تداخل، قسمت موسیقی زمینه زیر لوگوموشن را با استفاده از قیچی قرمز رنگ کات کرده و حذف می کنیم، در ضمن در ویدئو زیر به نحوه زوم کردن توی تایم لاین هم دقت کنید:
مرحله پنجم: استفاده از سایر ابزار ها
خوب حالا که ساختار اصلی کلیپ رو درست کردیم می توانیم برای بهتر شدن وتاثیر پذیری بیشتر کلیپ، از ابزار های دیگه فیلمورا استفاده کنیم:
ابزار Audio : یک سری موسیقی به ما معرفی می کند، که می توانیم به رایگان روی کلیپ خود از آنها استفاده کنیم، اما در این کلیپ ما احتیاجی به آن نداریم چراکه از قبل موسیقی زمینه خود را وارد پروژه کرده ایم
ابزار Titles: اضافه کردن متن و تکست های مختلف با قابلیت های حرکتی و جلوه دار، همچنین اضافه کردن Opener های جذاب برای شروع کلیپ
ابزار Transition : این ابزار جلوه های انیمیشنی وکوتاه رو ارائه میده تا هنگامی که از یک محتوا به محتوا بعدی می رویم، یک جلوه به ما نمایش داده بشود، آنها رو می توان روی مرز بین دو محتوا قرار داد.
ابزار Effects : جذاب ترین ابزار فیلمورا، دارای دنیایی از افکت های مختلف و زیبا، قابل اعمال روی لای های پایینی و قابلیت استفاده چنتایی و به صورت لایه لایه
ابزار Ellements : یک سری استیکر های متحرک وآماده رو برای قرار دادن روی محتوا در اختیار ما قرار میده.
ابزار Split Screen : برای داشتن آلبوم های چند عکسی کاربرد داره، توی این پروژه از این ابزار استفاده نمی کنیم اما برای ساختن کلیپ های آلبوم عکس کاربرد زیادی دارد.
در ویدئو زیر برای کامل شدن کلیپ خود، از این ابزار ها استفاده خواهیم کرد، به نحوه استفاده از ابزار ها و نحوه تغییر دادن آنها به خوبی دقت فرمایید:
تبریک! شما از این به بعد می توانید به راحتی با نرم افزار Filmora 9کلیپ های حرفه ای بسازید، در صورتی که مشکل یا سوالی داشتید در قسمت نظرات، با ما درمیان بگذارید.
شاد باشید.
3 پاسخ
دمت گرم خدایی من نمیدونستم که ابعاد فیلممو چطور تغییر بدم ولی با مطالعه کردن اموزش شما کمک بزرگی بهم شد،ممنون
سلام به شما دوست عزیز
خوشحالم که مورد توجهتون قرار گرفته
سلام عزیز دل خسته نباشی
من تقریبابا کار با فیلمورا رو به خوبی یاد گرفتم فقط نمیدونم چطوری تصاویری که میخوام رو مثل پریمیر موشن یا همون حرکت بدم میشه این مورد رو یه راهنمایی کنید که آیا امکان انجام همچین کاری با این نرم افزار هستش یا خیر و اگه میشه میتونید راجبش توضیح بدین؟ خیلی ممنون ❤