همانطور که شاید قبلا هم شنیده باشید، هر سایت وردپرس به یکی از افزونههای سئو نیاز دارد. وقتی از افزونههای سئو صحبت میکنیم، یعنی از امکانات آن حرف میزنیم. شاید برای شما هم دانستن این موضوع جالب باشد، که افزونه yoast در سئو، یکی از محبوب ترین افزونهها در بین همه وبمستران دنیا به حساب میآيد.
وردپرس، به تنهایی و به خودی خود، سیستمی است، که برای اغلب افراد پیچیده به شمار میرود. به همین دلیل و به منظور برطرف شدن نیازهای بیشتر کاربران، افزونههای مختلف توسط برنامه نویس ها به آن اضافه شده است. افزونه یواست، یکی از آن افزونههایی است، که برای آسان کردن پیچیدگیهای سئویی ایجاد شده است. با کمک یواست میتوانیم، مدیریت و کنترل دقیقی بر سئوی سایتمان داشته باشید.
در ادامه مقاله آموزش yoast seo وردپرس قصد دارم، شما را با چگونگی استفاده از این افزونه قوی در وردپرس آشنا کنم. در واقع راهنمای کاملی برای استفاده از این افزونه مهم و حیاتی در اختیار شما قرار میدهم، که به کمک آن بتوانید نتیجه نهایی بهتری در سئوی سایتتان ایجاد کنید.
برای آنکه دقیقتر متوجه شوید، که در ادامه این مقاله، چه مواردی را خواهید آموخت، همین ابتدا درباره قسمتهای مختلفی صحبت میکنم، که در ادامه از آموزش افزونه yoast سئو خواهید خواند.
آموزش افزونهyoast seo
اگر به تازگی با Yoast SEO افزونه سئو وردپرس آشنا شدهاید یا تنها کمی با آن کار کردهاید، در این قسمت به توضیح تمام مواردی میپردازم که دانستن آن برای بهبود رتبه سایت شما ضروری است. در این قسمت به سوالات شما درباره موارد زیر پاسخ داده خواهد شد.
استفاده از Yoast SEO Configuration Wizard
بیایید در قدم اول، درباره configuration wizard در یواست صحبت کنیم. برای دسترسی به این قسمت، پس از نصب افزونه یواست سئو، باید روی گزینه SEO کلیک کنید، تا بتوانید در داشبورد وردپرس خود به ابزار Yoast SEO دسترسی پیدا کنید.
اگر اولین بار است، که از این افزونه استفاده میکنید، احتمالا عنوان «First-time SEO configuration» را مشاهده خواهید کرد. برای ادامه روی لینک configuration wizard کلیک کنید و همه تنظیمات اصلی SEO را انجام دهید. وقتی مراحل را ادامه میدهید، در صفحه اول wizard با Configure Yoast SEO برخورد میکنید. روی این مورد کلیک کنید.

configuration wizard بخشهای مختلفی شامل Environment، Type Site، Organization، Search engine visibility، Multiple authors، Google search console و Title setting دارد.
Environment
در Environment، همیشه باید گزینه A را انتخاب کنیم، مگر اینکه سایتمان در حال توسعه باشد و برنامهریزی کرده باشیم، تغییرات اساسی روی سایتمان اعمال کنیم.

Site type
در این قسمت، باید نوع سایتمان را انتخاب کنیم. بهتر است، گزینهای را انتخاب کنیم، که بیشترین همخوانی را با سایتمان دارد.

Organization or person
در این قسمت، میتوانیم انتخاب کنیم، که وب سایت ما نماینده کدام سازمان یا شخص حقیقی است. اگر مورد سازمان را انتخاب کنیم، در ادامه باید نام سازمان و لوگوی برندمان را وارد کنیم. معمولا بهتر است، که از یک آرم مربع شکل و با اندازه حداقل ۱۱۲ در ۱۱۲ پیکسل استفاده کنیم. در صورتی که، مورد شخص حقیقی را انتخاب کنیم، تنها لازم است، که نام شخص صاحب سایت را وارد کنیم.

اگر وبسایتی که ایجاد میکنیم، قرار است شبکههای اجتماعی مشخصی داشته باشد، در ادامه باید آدرس پروفایلهایشان را وارد کنیم. اگر وب سایت مورد نظر ما سازمانی است، پروفایل رسانههای اجتماعی سازمان را اضافه میکنیم. البته، حتما لازم نیست همه آدرسها را وارد کنیم. تنها کافی است، آنهایی را اضافه کنیم، که قصد داریم، فعالیتشان را همزمان با سایت پیش ببریم.
تکمیل این قسمت به Yoast SEO کمک میکند، تا اطلاعات دیگری را برای تولید اطلاعات گرافیکی سایت خود، به گوگل ارائه دهیم. این کارت ها بسیار چشم نواز هستند و در کسب اطلاعات کلی ما کمک میکنند.

Search engine visibility
در این بخش از افزونه yoast seo انتخاب میکنیم، که آیا مایل به نمایه شدن انواع خاصی از محتوای سایتمان در موتورهای جستجوگری مانند گوگل هستیم یا نیستیم. در بیشتر اوقات، افراد این قسمت را به عنوان پیش فرض رها میکنند، مگر اینکه از قبل هدف خاص و مشخصی را دنبال کرده باشند. بنابراین در این قسمت موردی را تغییر نمیدهیم.

Multiple authors
در قسمت Multiple authors باید تعداد افرادی را مشخص کنیم، که قرار است، محتواگذاری سایت را انجام دهند. اگر خودمان تنها شخصی باشیم، که در سایت مینویسیم، Yoast SEO به طور خودکار بایگانی مقالههای ما را تحت عنوان noindex علامت گذاری میکند. yoast با این کار از ایجاد محتوای تکراری در وبلاگ جلوگیری میکند.

در واقع noindex به موتورهای جستجوگر میگوید، که در این صفحه محتوا را مجددا نمایه نکنند. دلیل این اتفاق آن است، که در وبلاگ تنها یک نویسنده وجود دارد و ما نویسندهای تعریف نکردهایم و باید بایگانی مقالههای نوشته شده کاملا با صفحه فهرست وبلاگ واقعی یکسان باشند. اگر بخواهیم، چندین نویسنده داشته باشیم، باید گزینه «yes» را انتخاب کنیم، تا افراد همچنان بتوانند آرشیو پستهای اختصاصی همه نویسندگان را در نتایج جستجوی گوگل پیدا کنند.
Google Search Console
سرچ کنسول گوگل، در واقع ابزاری برای مشاهده اطلاعات مربوط به نحوه عملکرد سایت در جستجوی ارگانیک گوگل است. اگر قبلاً از گوگل سرج کنسول استفاده کرده باشیم، میتوانیم به Yoast SEO اجازه دهیم، که با کلیک بر روی دریافت کد مجوز گوگل (Get Google Authorization) و وارد کردن ک، اطلاعات را وارد کند

اگر اطلاعات شما درباره کنسول جستجوی گوگل کافی نیست، میتوانید بر روی «Next» کلیک و این مرحله را رد کنید. کنسول جستجوی گوگل قطعاً موضوعی است، که باید آن را در نهایت مورد بررسی قرار دهید، اما از ابتدا برای عملکرد Yoast SEO ضروری نیست.
Title settings
عنوان ما سرفصل اصلی است که در نتایج جستجوی گوگل و در صفحه مرورگر برای بازدید کنندگان نمایش داده میشود. در واقع آنچه که Yoast SEO به طور پیش فرض برای عنوان ما میسازد، این است: Post Name Separator Website Name
در این بخش از یواست سئو میتوانیم نام وب سایت (website name) و علامت جداکننده (The Separator) را انتخاب کنیم. به عنوان مثال، اگر مطلبی با عنوان «معرفی افزونه Yoast SEO» به همراه تنظیمات بالا را داشته باشیم، سایتمان در گوگل به این شکل مشاهده میشود: معرفی افزونه Yoast SEO؟ – نام وب سایت

دسته بندی زیرمجموعههای configuration wizard
در این بخشها، افزونه Yoast SEO دسترسی به موارد زیر را برایمان فرآهم میکند:
- ثبت نام برای خبرنامه Yoast SEO
- خریداری جوایز اختصاصی Yoast SEO، آموزش تحقیق در مورد کلمات کلیدی یا آموزش نصب افزونهها
البته اعمال این تغییرات بر روی وبسایت ضروری نیست و در صورت تمایل میتوانیم این بخش را فعال کنیم.
تنظیم با موفقیت انجام شد
پس از طی کردن تمام مراحل قبلی، تنها کافی است، روی گزینه مرحله بعدی یا next کلیک کنیم و به مرحله پایانی برویم. در قدم دهم کار ما تمام شده است و در واقع این مرحله، مرحله موفقیت یا success است! در این قسمت روی گزینه بستن (close) کلیک میکنیم.
خب، حالا دیگر کار تمام است. تبریک میگویم! ما تنظیمات Yoast SEO را با موفقیت به اتمام رساندهایم.
امیدواریم با آکادمی سبک کار بتوانید وردپرس را با راحت ترین روش ها یاد بگیرید.